00 Kč

Pöttinger MERGENTO VT

Značka:
Pöttinger
Obchodní číslo:
0006024
Přepravní délka:
5,8 m
Přepravní šířka:
3 m
Pracovní záběr:
8 - 9,2 m

Kontaktní osobaLUDVÍK Viktor

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

PÖTTINGER MERGENTO VT

Tažený pásový shrnovač s variabilním odkládáním řádku

Vítejte v úplně jiném světě řádkování. MERGENTO VT 9220 představuje novou generaci pásových řádkovačů. Pásový shrnovač od firmy PÖTTINGER s pracovním záběrem až 9,20 m při ukládání středového řádku nebo až 8,60 m při ukládání stranového řádku spojuje maximální provozní flexibilitu a jedinečnou provozní spolehlivost u všech druhů plodin a to s nejvyšší kvalitou píce. Skutečný všeuměl.

Shrnovač MERGENTO minimalizuje ztráty úrody odrolem a zajišťuje čistou sklizeň všech plodin. Stroj šetrně sbírá píci řízeným sběračem. Následně je píce bez dalšího kontaktu se zemí šetrně dopravována příčnými pásy a odkládaná do řádku. Nečistoty a kameny zůstávají díky tomu na zemi, protože je nezachytí prsty sběrače. Srdcem pásového shrnovače MERGENTO je dopravníková jednotka sestávající ze sběrače, přítlačného válečku a příčného pásu. Tyto tři komponenty fungují jako dokonale sladěný systém a zajišťují rovnoměrný tok píce ze země do řádku – ať už na rovině, po vrstevnici nebo při jízdě do kopce nebo z kopce. Uložení řádku můžete flexibilně upravovat v závislosti na tvaru pozemku, množství píce a následné sklizňové technice. Šířku řádku lze měnit od 0,80 do 2,00 mm. Přesné zakončení i začátek následného řádku zajišťuje automatické vypnutí příčného dopravního pásu při zdvihu na souvrati a automatické rozběhnutí při opětovném spuštění jednotky do pracovní polohy. Sběrače a příčné dopravní pásy jsou navržené pro nejvyšší hmotnostní průtok. S pracovní rychlostí 12-16 km/h km/h lze dosáhnout plošné výkonnosti 6 - 10 ha/h. MERGENTO lze volitelně vybavit paketem výkonných LED světel, které velmi usnadňují sklizeň v dlouhých letních dnech. 

Proces sběru

Sklizená plodina je šetrně sbírána ze země aktivně řízenými prsty šestiřadého sběrače a urychlována směrem k příčnému dopravnímu pásu. Přitlačovací plech s válečkem zajišťuje nepřetržitý tok plodiny přes sběrač k příčnému dopravnímu pásu. Tato jednotka zaručuje bezproblémový provoz i při sklizni trvalých travních porostů a krátkých pícnin. Příčný dopravníkový pás dopravuje píci do stran a pokládá řádky volně a vzdušně na zem. Dopravníkové pásy lze využít několika způsoby pro tvorbu různých řádků. Stroj vyrábí dva jednotlivé řádky, stranové řádky nebo středové řádky. Lepšího výsledku při tvorbě stranového řádku můžete dosáhnout pomocí řádkovací plachty, která je dostupná ve výbavě na přání.

Snadná doprava 

Nízké těžiště a kompaktní rozměry umožňují bezpečnou jízdu na silnici. Při dopravě jsou obě pásové jednotky složeny hydraulicky a automaticky zajištěny hydraulickým přepravním zámkem. Pro bezpečnou jízdu v nerovném terénu nebo vysokou přepravní rychlost slouží vzduchové brzdy, které naleznete ve volitelné výbavě stroje. 

Technické údaje

MERGENTO VT 9220
Pracovní záběr při odkládání středového řádku dle DIN 8 - 9,2 m
Pracovní záběr při odkládání stranového řádku dle DIN 7,6 - 8,6 m
Šířka řádku - středové odkládání 0,8 - 2 m
Šířka řádku - stranové odkládání s plachtou 0,4 - 1,4 m
Možnosti odkládání řádků Středový řádek, stranový řádek, na obě strany, středový a boční řádek 
Počet sběračů 2 ks
Šířka sběrače DIN 3,7 m
Přepravní šířka 3 m
Přepravní výška 3,99 m
Přepravní délka 5,8 m
Výška při odstavení 3,99 m
Otáčky hřídele 540 ot./min.
Hmotnost 4750 kg
Výkon traktoru 90 k
Závěs Návěsné
Pneumatiky podvozku 400/70 - 20 
Odlehčení sběračů pásových jednotek Opěrné válečky 
Nastavení výšky sběrače Plynule na každé straně 

Katalog ke stažení

Parametry

Přepravní délka:5,8 m
Přepravní šířka:3 m
Pracovní záběr:8 - 9,2 m
Hmotnost:4750 kg

Média

Video

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Kompletní kontakty

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika